Zupa z czerwoną soczewicą
sycąca i pożywna, a dzięki dodatkowi przypraw – aromatyczna i interesująca. Idealna na chłodne dni
smacznie, kolorowo, pomysłowo, różnorodnie!
sezon na grzyby? risotto z polskim akcentem – z kurkami lub innymi grzybami a poza sezonem z pieczarkami
super gęsta zupa, która bazuje głównie na pomidorach pieczonych w piekarniku, podawana z plasterkami mozzarelli i listkami natki pietruszki
kolejna wariacja makaronu spaghetti z własnym zdrowym sosem pomidorowym, zrumienioną bułką tartą, oscypkiem, oprószona parmezanem oraz natką pietruszki, a do dekoracji lebiodka pospolita z własnej doniczkowej uprawy! Kompozycja „MNIAM!”
w plasterkach, soczyste, kwaśne z czosnkiem posypane ulubionym zielonym, stanowią wyśmienity dodatek do obiadu
grecką sałatkę znają wszyscy. Słynie z tego, że jest prosta w przygotowaniu, smaczna i zawiera składniki, które sprzyjają naszemu dobremu zdrowiu! Szczególnie latem warto sobie o niej przypomnieć!
Domowa lasagne z warzywami, pyszna, pachnąca, sycąca z sosami własnej roboty. Mniam!
Gulasz wegetariański z fasolą czerwoną i białą, batatami, pieczarkami i papryką – dobrze doprawiony – w kilku propozycjach podania. Wyśmienity!
Sos winegret o słodkawym smaku do sałatek
Sos winegret o wyrazistym musztardowym smaku do sałatek
Prosta a smaczna! Sałatka bez makaronu – o czterech składnikach – fasolka szparagowa, feta, pomidorki, słonecznik plus sos winegret musztardowy