BoZDROWO

Kasza gryczana z cebulką i papryczką chili

Z serii szybkich dań polecam kaszę gryczaną z warzywami, a dokładnie z papryczką chili, cebulą
i czosnkiem. Do tego koniecznie kefir.

Szczegóły

Porcje

2 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

  • kasza gryczana prażona – 2 torebki (200 g)

  • papryczka chili – 1 sztuka

  • cebula – 1 sztuka

  • czosnek – 2 ząbki

  • kefir

Przygotowanie

  • Ugotować kaszę w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu
  • Posiekać czosnek i papryczkę drobniutko, cebulę w kostkę
  • Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić cebulę i zeszklić, dorzucić papryczkę oraz czosnek i podsmażyć
  • Wymieszać podsmażone warzywa z kaszą

Propozycja podania: samodzielne danie (podawać z kefirem) lub dodatek do dania obiadowego. Oprócz kefiru świetnie smakuje ze szpinakiem na gęsto oraz jajkiem sadzonym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *