BoZDROWO

Budyń z sucharkami i konfiturą jagodową

Deser w kilka minut, czyli jak zrobić coś z niczego.

Budyń malinowy przekładany sucharkami maczanymi w mleku, posmarowanymi konfiturą malinową. Komu pasuje smak malin i jagód, zasmakuje też ten prosty i szybki w przygotowaniu deser!

Szczegóły

Porcje

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

  • budyń malinowy (waniliowy lub śmietankowy)

  • sucharki bez cukru – około 8 do 10 sztuk

  • mleko – 0,5 litra do budyniu oraz około 0,3 do namaczania sucharków

  • konfitura jagodowa niskosłodzona

  • ksylitol (zamiast cukru do budyniu) – 2 łyżki

Przygotowanie

  • Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu
  • W misce układać warstwy w następujący sposób: moczone w mleku sucharki, sucharki smarować delikatnie konfiturą malinową, warstwa budyniu. Powtarzać warstwy, aż do wyczerpania budyniu. Deser wykończyć warstwą budyniu, posypać po górze okruszkami z sucharków!

Propozycja podania: podawać na zimno, nakładać łyżką na talerzyki deserowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *