BoZDROWO

Pizzerinki

Przepis na „Pizzę na super cienkim cieście” można wykorzystać do przygotowania pizzerinek. Opis dostępny pod poniższym przyciskiem

Takie małe przekąski bardzo dobrze sprawdzą się na wszelkich imprezach i szybko znikną z talerza.

Szczegóły

Porcje

30 pizzerinek

Czas przygotowania

30 minut

Czas pieczenia

8 – 10 minut

Przygotowanie

  • Ciasto na pizzę podzielić na dwie części, każdą rozwałkować na cieniutki placek. Pizzę posmarować sosem pomidorowym i posypać obficie serem mozzarella a następnie zwinąć w rulon (wsad można dowolnie modyfikować według własnych preferencji)
  • Rulon kroić poprzecznie na części o szerokości około 15 mm (z jednego- uzyskamy około 15 pizzerinek)
  • Pizzerinki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać fetą oraz udekorować zielonymi oliwkami. Oprószyć oregano oraz przyprawą „Gyros”
  • Piec w piekarniku nagrzanym to temperatury 220ºC przez 8 do 10 minut (funkcja termoobieg plus dolna grzałka; blachę umieścić w połowie wysokości)

Propozycja podania – na talerz wysypać listki rukoli, ułożyć pizzerinki, dodać sos tzatziki, posypać poszatkowaną natką pietruszki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *