BoZDROWO

Surówka z rukoli z natką pietruszki i słodką papryką Red Banana

Surówka zielona, przyozdobiona czerwonymi krążkami słodkiej papryki Red Banana. Ta odmiana papryki ma słodki smak, ładnie wygląda, a do tego jest bogatym źródłem witaminy C. Natka to bogactwo żelaza i witaminy C, zaś rukola – witamin K, A, C, witamin z grupy B, kwasu foliowego, składników mineralnych takich jak wapń, magnez, potas i żelazo.

Szczegóły

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

  • rukola – opakowanie

  • natka pietruszki – pęczek

  • papryka czerwona Red Banana – 1 sztuka

  • oliwa z oliwek

  • przyprawa sałatkowa koperkowo- ziołowa

Przygotowanie

  • Paprykę i natkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym
  • Rukolę przełożyć do miski
  • Posiekać natkę, pokroić paprykę w talarki – przełożyć do miski
  • Warzywa posypać przyprawą, polać oliwą z oliwek, przemieszać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *